شهر و قرآن، نقش ورودی مذهبی در تقویت هویت دینی شهر (بخش اول)
هویت دینی به دلیل ماهیت و محتوایی که دارد تقریبا مهمترین بعد هویت است که نقش بسیار تعیینکنندهای در هویتیابی افراد یک جامعه بازی میکند. از آنجا که…
هویت دینی به دلیل ماهیت و محتوایی که دارد تقریبا مهمترین بعد هویت است که نقش بسیار تعیینکنندهای در هویتیابی افراد یک جامعه بازی میکند. از آنجا که…
ژاک بوورس، ترجمه آزیتا نیکنام هر روز که میگذرد فرصت تازهای است تا متوجه شویم که مرگ بوردیو چه خلا عظیمی بر جای گذاشته و این نوع روشنفکر…
بخش بیستوششم/ امریکا: بومیان ناحیه کوهستانی جنوب امریکا (America: Native South America – Highlands)/ پنهلوپ هاروی/ برگردان: دنیس آژیری تاریخ قومی† «اینکا»ها جایگاه ویژهای در انسانشناسیاند دارد. …
برگردان: آذر جوادزاده از سوزان سانتاگ مصاحبههای زیادی بجا مانده که همگی شنیدنی، خواندنی و حاوی نکات برجسته است. مصاحبۀ ایوانز چان با سوزان سانتاگ در سال ۲۰۰۰…
عمار احمدی، دکتری انسانشناسی، معلم و پژوهشگر فرهنگ عامه مرده بدم زنده شدم گریه بدم خنده شدم/ دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم با نگاهی کوتاه…
آناهیتا ناهید، نگار رضیانی گفتگو در مه و آمپاس دو فیلم مستندند که هر دو کشمکش یک زن با اطرافیانِ خود را به تصویر میکشند تا به وضعیتی…
فیلم ماده، (The Substance) فیلمی است که توسط کارشناسان حوزه سینما در ژانر وحشت قرار گرفته است. اگر چه با این تقسیمبندی از دیدگاه جامعهشناسی چندان موافق نیستم که در…
آنچه «فوکو» را در عصر حاضر، در مقام اندیشمندِ پسامدرن (مدرنیتۀ متأخر و انتقادی) مهم، و روش اندیشهاش را آموزنده و به یادماندنی میسازد، پیجوییهایش از «ابزار»هاست: ابزارهایی…
بخش بیستوپنجم/ امریکا: بومیان شمال امریکا (Americas: Native North America)/ دیوید ریچس/ برگردان: مهران کُندری بومیان امریکای شمالی، جوامع گوناگونی را شامل میشوند که خود را با گوناگونی…
در مورد کاوشگران دورههای قدیمتر مثلا پیش از تاریخ، آنان اطلاعات و شناختی از کاربرد و اهمیت سوژه زیر دستشان هم ندارند. برای مثال یک گروه اشیاء شبیه…
۱ . در مواجهه با خودکشی مسئلۀ دشواری پیشاروی ماست. زیرا کاری است که برخلاف کلیت قریببهاتفاق رویدادهای زندگی، از اصل بقا پیروی نمیکند. نوعی شیرجهزدن در کامِ…
لزوم تبیین جدیدی از مفهوم گفتوگو بدین ترتیب علوم اجتماعی بهطور عام و انسانشناسی بهطور خاص به سوی تبیین مفهوم «تفاوت» (difference)، «دیگر بودگی» (alterity) از یک طرف…
محمد شمخانی پرویز تناولی را همچنین میتوان بنیانگذار مجسمهسازی مدرن در ایران نامید و برای اثبات آن به پیش از او مراجعه کرد و همهچیز را همانجا دید…
باربارا هالمن[۱]، برگردان: آذر جوادزاده سالهاست در پایتخت اتریش، باغ بامهای[۲] سبز در بالای ساختمانها شکوفا شدهاند و در روزهای گرم مانند جزیرههای خنک به کاهش انتشار کربن…
بدون اغراق شاید حتی یک درصد از اندیشمندان، متخصصان، مسئولان، روانشناسان، رهبران سیاسی و نظامی باورمند و محکم هر دو حزب در آمریکا و متحدان بزرگ این کشور…
هماهنگیها و آغاز پروژه میدانید که هر کاوش قانونی، نیازمند مجوز از سازمان میراث فرهنگی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است. در سال ۹۰ گرفتن مجوز کاوش…
منوچهر عسکرینسب سال ۱۳۱۵ در کرمان متولد شد و بعد از پایان دبیرستان، عاشق بازیگری بود و بنا به گفتۀ خودش به تهران آمد که بازیگر شود. در…
پروژۀ گفتگوی تمدنها در زمینه مناسبی از لحاظ بینالمللی، توانست به سرعت به بحثی مطرح در میان اندیشمندان و روشنفکران بدل شود. در این میان، شدت تنشها در…
نیک هاسلام، برگردان: سمانه کوهستانی بیش از پنجاه سال پیش، جورج میلر[۱]، رئیس انجمن روانشناسی آمریکا، از همکارانش خواست تا «روانشناسی را در دسترس عامه مردم قرار دهند».…
به بهانۀ ۱۴ آبان، روز مازندران، نگارنده: دکتر مهدی حسینی، پژوهشگر فرهنگ، هنر و ادبیات یکی از شاخصهای شناختن جامعۀ زنده، تابآوری فرهنگ آن جامعه در نسبت با…
پیش زمینه سال ۸۹ خورشیدی سال نبود، بازی بخت و اقبال بود. ما (من و همسرم لیلا پاپلی یزدی) در آستانۀ سال نو به زادگاه من، نیشابور، ارسال…
«چیزی به نام معنای اول یا آخر وجود ندارد، هرآنچه را که بتوان فهمید همواره یکی از چندمعنایی است که به صورت حلقهای در زنجیرۀ معنا قرار دارد…
هرچند ترجمه در میان اشکال ارتباط و تبادل اندیشه میان انسانها یکی از قدیمیترین آنهاست، اما چه در مقایسه با زبان ملفوظ گسترده که عمر آن به ۵۰…
پیر بوردیو، ترجمه مرمر کبیر در سال ١٩٣١ دو محقق، به نامهای «ماری ژابودا» و «هانس زیسل»، زیر نظر «پل لازارسفلد» تحقیقی در مورد مسئله بیکارهای «مارینتال» شهر…